duminică, 30 septembrie 2012

Inima

Vorbind de viata (o noua viata), vorbim si de inima. Iata si "the shape of my heart".

INIMA. Punctul central din care pleaca totul. Din pacate, de multe ori, ratiunea noastra refuza sa asculte inima, emotiile. Si puteti verifica propria experienta, nu iese bine.
Am analizat mult, am cantarit. Concluzia este una: nu ezita sa-ti asculti inima. Vei vedea ca nu te inseli. Daca nu iese asa cum iti doresti nu inseamna ca inima a gresit, ci au intervenit factori externi, bruiaj care nu au permis sa se finalizeze cu succes actiunea ta. Dar exista cai de a razbi: LUPTA, PERSEVERENTA. Luptand pentru idealurile tale, pentru cele venite din inima, vei REUSI. Energia care te impinge pe drumul reusitei vine tot de la ea , de la INIMA.
Inima este lucrul cel mai de pret cu care ne-a inzestrat Dumnezeu. Sa o pretuim si sa o ascultam!
Insa exista situatii in care nu o luam in seama. In care spunem: "Bine, dar urmand inima, va rade lumea de mine, nu pot face asta!" Si ea, inima, se supara atat de mult, incat se umfla si pocneste. Da, poate face infarct de suparare. Vorba aceea populara: "I-a crapat inima de necaz" este cat se poate de adevarata. Da, inima face infarct de dor, de durere, datorita refuzului de a urma drumul aratat de ea.
Aici vorbim de fapt de lupta pe care de multe ori o ducem in diverse situatii de rascruce: oare sa-mi ascult ratiunea sau inima?
De cele mai multe ori ratiunea se bazeaza pe reguli impuse de societate, de biserica. Reguli ce ne-au fost transmise in familie, la scoala. Fac parte din educatie. Dar ... Exista un DAR mare de tot. Unele reguli contravin simtirii, inimii.
Ce facem in aceasta situatie?
Desigur, intervine firea fiecaruia: cei mai putin curajosi vor alege calea ratiunii, cei mai temerari vor alege calea inimii.
De ce intervine curajul in aceasta discutie? Pentru simplul fapt ca este necesar sa ne ASUMAM decizia, chiar daca trebuie sa luptam cu regulile, cu societatea. Ori asumarea, lupta au la baza CURAJUL.
Da, uite doua cuvinte mari: INIMA si CURAJUL. Ele se potrivesc. Curaj inseamna adrenalina multa, iar inima, un muschi se bucura de acest exces de adrenalina.
Si eu am avut nevoie de CURAJ pentru a scrie aceste randuri. Ele cu siguranta vor deranja pe unii. Dar imi ASUM.
Pe curand!

2 comentarii: