luni, 9 septembrie 2013

Oameni sau ingeri?


Oameni sau ingeri sau poate ingeri cu chip de om.
Se intampla macar o data in viata sa intalnesti oameni care iti schimba cursul ferm al vietii.
Te crezi pe un drum clar, batatorit de gandurile tale de viitor, mai roz sau mai gri, dar hotarate. Si mergi in ritm propriu, uneori mai alene, alteori alergand, insa cel mai adesea la pas. La pas singur sau la brat cu cineva. Ai in fata un viitor. Pe care crezi ca-l vei atinge asa cum este el conturat in mintea ta. Si eventual a celui de langa tine.
Deodata, in calea ta apare un om/inger care, prin cateva piruete mestesugite mai mult sau mai putin, te ameteste si pierzi directia, punctul de sprijin, incepi sa te indoiesti de viitor si cauti un reazem. Vertijul care te apuca este uneori bland, alteori te prinde ca o tornada, te rasuceste incat nu mai stii nici unde iti este capul.
Astfel, drumul tau in viata isi schimba coordonatele. Viitorul nu mai este asa cum l-ai imaginat anterior. Poate nici partenerul de la bratul tau nu va mai corespunde noului viitor, un viitor ca un curcubeu pe un cer de vara dupa ploaie.
Cand intr-un sfarsit vertijul se incheie, stai cat de cat pe picioarele tale, ti-ai gasit sprijinul in tine si pornesti pe noul drum catre noul  viitor cu vechiul/noul partener sau de-a dreptul singur.
Omul/ingerul insa au disparut asa cum au aparut, deodata. Ramai descumpanit, uitandu-te in jur: "Bine, dar de ce ai disparut? Doar mi-ai aratat calea spre un nou viitor, credeam ca impreuna il vom atinge!"
Ceea ce nu intelegi este ca omul/ingerul si-a indeplinit misiunea si a plecat. Atat a fost sa fie. Rolul sau a fost sa-ti schimbe drumul, sa te puna pe calea ce te duce la implinirea menirii tale. Acea menire care este scrisa in stele.
Si pana la urma ce a fost: om sau inger? Eu cred ca un inger cu chip de om. Desi pana la urma nu mai conteaza. Putem sa-i spunem oricum, el si-a facut treaba si a plecat mai departe pe drumul sau hotarat tot de stele, avand la capat un viitor colorat pe care il va atinge singur sau la brat cu cineva. Altcineva... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu