duminică, 2 martie 2014

Picaturi de femeie


Femeia este minunea lasata de Dumnezeu pe pamant. El a compus-o dintr-o multime de picaturi, unicitatea ei fiind data de combinatia acestora in jurul inimii sale. 
La inceputurile omenirii, femeia avea cateva roluri: fiica, sotie, mama, bunica, gospodina, agricultor, chiar si vanator, uneori preoteasa.
Pe masura ce omenirea a evoluat, relatiile sociale s-au inmultit, rolurile femeii s-au inmultit si ele, ajungand in zilele noastre la o multime considerabila: fiica, sotie, mama, bunica, angajata/patroana/pensionara, colega, prietena, iubita, sefa/subalterna, vecina...
In aliajul numit femeie, fiecare picatura/rol are ponderea sa, mai mare sau mai mica, determinand portretul femeii: femeia gospodina (ea plus casa si familia ei), femeia de cariera (ea plus cariera ei), femeia gospodina si de cariera (ea plus casa, familia si cariera ei).
Femeia a avut ambitia de a fi egala barbatului. Ambitie laudabila, insa platita cu multa truda, caci pe langa rolul ei de mama si sotie si-a luat in spate povara unui serviciu si a responsabilitatilor lui. Astfel, timpul sau liber a scazut proportional cu sarcinile sale. Insa ea face slalom prin viata si bifeaza toate sarcinile impuse de rolurile sale, neuitandu-se pe sine. Apare ingrijita astfel incat cei de langa ea sa fie mandri de sotia, mama, prietena, colega, sefa, vecina, matusa...
Cu atat mai mult iubiti si admirati femeile, caci ele au abilitatea de a impaca rolurile, de a agrega picaturile intr-o minunata, fascinanta, unica maniera!

Iubiti femeile pentru fiecare picatura din ele! Atat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu