miercuri, 20 mai 2015

La rascruce te asteapta el...


In marea ta calatorie, deodata, ajungi la o rascruce de drumuri.  Nu are indicatoare, este atat de simpla, dar atat de intortocheata. Aduce si pace si zbucium. Te indruma catre rai, insa cu o trecere prin iad. E si dulce si amara. Este si bine si rau. Alb si negru, cald si rece... Este Yin si Yang.

Pentru ca binomul sunteti voi doi, tu si el. Sau tu si ea.
Orice ai alege la rascruce te va trimite catre stari si bune si rele.
Nici asa nu mai se poate, dar nici altfel nu va fi tocmai bine.

Si parsiv, el, Compromisul, pandeste in mijlocul dilemei.
Perfid, ti se strecoara in convingeri. Se lateste si usor, usor iti domina orizontul. Deodata rascrucea se preschimba misterios in drum cu sens unic, purtand o placuta ruginita cu numele lui, "Compromis". Este vrajit acest drum, odata ce ai pasit pe el te ating stropi de dependenta. Oricat ai vrea sa te desprinzi si sa faci cale intoarsa, el iti prinde picioarele, le leaga unul de celalalt si pasii ti se topesc in mocirla compromisului. Pe masura ce inaintezi, sufletul se umple de miasma acestui drum pavat cu amarul relatiei. 

Pana cand poti merge in acest fel nepotrivit tie? Ce se intampla pe parcursul calatoriei pe acest drum? Cum se transforma sufletul tau plin de frumos si dorinta? Cum arata el la final? Poate mic si indurerat, coplesit sau poate imbibat de lacrimi stavilite de rusine si teama.

Dar daca la un moment dat iubirea ta de sine va invinge Compromisul? Daca il va atinge cu energia ei, nu cumva el se va topi? Si, descatusat, vei putea pasi in afara cercului in care te invarteai automat, fara putinta de scapare?

Privelistea din afara Compromisului este una luminoasa, sclipitoare, respiri si chiar iti dai voie sa tipi de fericire. O fericire care te inunda prin toti porii. Este ea, fericirea Invingatorului.

Apuci pe un nou drum, al Indraznelii de a trai asa cum iti dicteaza el, Sufletul - Ascultatorul Iubirii de sine. 
Si te simti implinit. Chiar meritai!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu