marți, 8 ianuarie 2013

Muzica din aer

"Cred ca muzica este mereu in aer, in jurul nostru; lumea este plina de ea si fiecare dintre noi ia din ea atat cat ii trebuie." - sir Edward Elgar

Muzica ne inconjoara. Adevarat. Insa numai cei inzestrati cu sensibilitate o aud, ii simt vibratia atingandu-le inima. Si atunci, inima ia din vibratia muzicii forta si energie si le-o daruieste, facandu-i sa se simta in al noualea cer,  impliniti, fericiti.
Insa nu orice muzica ne face sa ne simtim asa. Ci numai acea muzica ce are vibratia cat mai apropiata de vibratia inimii, pentru ca inima sa poata rezona si transmite minunate senzatii. Acele senzatii de furnicaturi care iti fac pielea de gaina, care iti fac lacrimile sa curga fara sa te poti impotrivi.
O astfel de muzica este, spre exemplu,Edvard Grieg - Morgenstimmung (Morning mood)
sau aceasta, Johann Sebastian Bach - Air
sau aceasta, Frederic Chopin - Waltz Op. 64 No. 2
Si nu pot sa nu amintesc de compozitia minunata a lui Edward Elgar - Salut d'Amour
Astfel de muzica ne ajuta psihic. Ne induce o stare de relaxare, de liniste interioara. Si nu numai noua, oamenilor, ci si plantelor si animalelor, pana si apei.
Si apei? Da, celulele apei se vor aseza frumos, ordonat, in forme perfecte. Si lor le place muzica.
Toata materia organica se bucura de aceasta minunata muzica, de acordurile ei cu care se incarca. Isi ia din ea atat cat are nevoie, asa cum spune sir Elgar.
V-ati intrebat vreo data de ce venim atat de linistiti de la manastire, de la biserica dupa o slujba? O cauza ar fi ca muzica bisericeasca este cantata pe o frecventa care vine in rezonanta cu inima. Si ne linisteste, da frecventa optima organismului nostru si acesta functioneaza linistit.
M-as bucura enorm sa stiu ca din ce in ce mai multi oameni vor intelege lucrul acesta, ca vor accepta muzica drept un medicament aflat la indemana oricui, aproape gratis de cele mai multe ori.
Nu pot incheia fara muzica terapeutica a lui Gheorghe Iovu - Simfonia inimii.

Incercati si nu veti regreta, dimpotriva!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu