duminică, 30 decembrie 2012

Copie sau original?

Mi-a venit ideea de fata pur si simplu astazi. Am asociat doua lucruri: remarca unui prieten: "Ce scrii tu e al tau sau iei de undeva?" si o postare de pe un blog care era copie identica cu un articol de pe un alt site.
Wow! Oamenii se ocupa cu asa ceva? Cu fake-uri (ca tot e la moda cuvantul)?
Care ar fi motivul? Sa ne facem scriitori? Sau?
E foarte greu sa furi si apoi sa ai sufletul impacat; oricum, nu poti trai sentimentul muncii implinite. Si atunci? Vorba aceea: "mult zgomot pentru nimic". Eu asa simt. Desigur, nu toata lumea simte asa. Nici nu trebuie.
N-as pierde timp mult prea pretios pentru mine ca sa fac copy/paste la niste articole. Jur ca n-as face asta. Nici nu mi-a trecut prin cap pana astazi ca e posibil. Sunt cam "blonda", nu?
De acord, nu poti fi original in ideile pe care le dezvolti, dar macar fa-o in stil propriu, foloseste-ti emisfera dreapta a creierului.
Revenind la oile mele, eu nu voi posta nimic ce nu-mi apartine sau daca fac referire la ceva, am invatat sa pun ghilimele. Se numeste "a cita".
Aceste postari apar fara mare pregatire, imi vin idei si le dezvolt. Este ca si cum as sta de vorba cu cineva. Si vorbind, incep sa-mi curga ideile. Atat. Nu tin sa aiba mare valoare literara, scopul este de a impartasi idei cu voi, cititorii mei, nu de a castiga premiul Pulitzer. Si mai am un scop: terapia prin scris, urmata de multe ori de dezbateri pe marginea subiectelor abordate.
Scrisul ajuta: creierul sa fie "verde" la orice varsta, inima sa fie linistita, calma, senina, sufletul sa fie impacat si, de multe ori, aduce si zambetul pe buze. Zambetul de: "Am reusit, asta vroiam sa zic!"
Concluzia de fata: let's be original!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu