duminică, 24 august 2014

Definirea universului


Exista nenumarate teorii despre nasterea universului. Nu ele ma intereseaza acum.
Ci universul a doua fiinte indragostite. Acel univers pe care ele si-l creeaza, il demarcheaza si il populeaza cu proprii astri plutind pe orbite unice determinate de emotii si trairi.
Fiecare vine cu propriul univers si il pune la un loc cu universul celuilalt, nascandu-se astfel universul propriu perechii de indragostiti. Insa acesta este doar inceputul. 

Ca orice sistem pe lumea aceasta, el sufera modificari, are dinamica proprie. Fiecare dintre cei doi isi aduce aportul la modificarea universului comun. Emotiile lor aduc forte in sistem care vor trebui contrabalansate pentru a se pastra echilibrul universului. Un echilibru dinamic este foarte greu de pastrat, uneori imposibil, aparand brese in univers prin care se scurg energiile necomune, individuale, ce nu se pot contopi cu ale celuilalt.

Este un univers in care nu mai actioneaza legile fizicii, ci legile sufletului. Ale fiecarui suflet. La inceput, pare ca nu conteaza dezordinea in care universul functioneaza, astri stralucesc mult prea puternic pentru a mai putea observa haosul. Dar timpul, eternul timp, atenueaza stralucirea lor si atunci incep sa fie observate miscarile imperfecte din univers.

Ce este de facut? De cele mai multe ori, nimic, pentru ca indragostitilor li se pare firesc haosul, asa au fost invatati ca se intampla in orice cuplu, "si parintii si bunicii au trecut prin asta, dar nu se moare din atata lucru". Este atitudinea minimalista, fatalista, comuna.

Dar cuplurile aflate pe o treapta superioara a dezvoltarii spirituale vor modela universul lor astfel incat sa li se potriveasca, sa poata respira, avand resurse pentru a privi mai sus, la emotii superioare. Se vor modifica ei insisi astfel incat echilibrul din interior sa ramana stabil, iar bresele sa fie nevoite sa se inchida din lipsa de energii necomune.

Nu este simplu acest proces, nu te invata nimeni ce este de facut, nu exista o reteta universal valabila, pentru ca fiecare univers este unic, creat de cei doi indragostiti. Poate doar inima sa-ti dicteze fiecare pas pe care il ai de urmat, fiecare gest apt de a mentine echilibrul. Iar inima va fi calauzita de iubire. Doar ea stie ce trebuie facut pentru a defini universul perfect al cuplului de indragostiti.

Da, universul indragostitilor este creat de IUBIRE.

Pictura "Iubire cosmica doua suflete indragostite" apartine Corinei Chirila http://desene-picturi.blogspot.ro/2014_02_01_archive.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu