vineri, 30 noiembrie 2012

Inger, ingerasul meu (sau despre ingeri pe pamant)

De la inceput voi spune ca nu ma pricep la ingeri. Dar nu ma pot abtine sa nu scriu despre ei.
Voi credeti in ingeri? Eu, da.
Prima data am aflat despre ei cand am invatat poezia "Inger, ingerasul meu":

Inger ingerasul meu, ce mi te-a dat Dumnezeu,
Totdeauna fii cu mine si ma invata sa fac bine.
Eu sunt mic, tu fa-ma mare, 
Eu sunt slab, tu fa-ma tare,
Totdeauna ma insoteste si de rele ma pazeste.
Amin

Eram mica si spuneam in fecare seara aceasta rugaciune. Si sunt sigura ca ingerasul meu mi-a ascultat ruga. M-a invatat sa fac bine, m-a facut mare, tare si m-a pazit de rele.
Ingerasul meu e si acum cu mine. In momente de liniste interioara deplina, il simt. E langa mine. Ma gandesc oare ce zice acum cand scriu despre el?
Voi poate nu credeti ca exista pentru ca nu-l puteti vedea, simti fizic. Dar nici nu trebuie, conteaza sa-l simtiti langa voi, macar uneori. Si, garantat, va va ajuta chiar si cand nu-i cereti asta. El va protejeaza, va arata drumul.
Ei sunt ingerii din cer.

Dar exista si ingeri pe pamant. Pe acestia ii puteti vedea, atinge, le puteti vorbi, iar ei va vor raspunde.
Sunt chiar oameni din viata voastra, oameni care va stau alaturi ca si un inger: va ajuta, va lumineaza viata zi de zi sau in momentele cele mai grele, va sunt pavaza.
Despre ei credeti ca exista? Nu va grabiti sa raspundeti "Nu". Analizati si veti vedea, aveti macar unul in preajma.

Si ca sa va ajut sa ii vedeti, va dau un indiciu: chiar copiii din jurul vostru. Ei sunt niste ingeri, va lumineaza zilele si noptile, chiar cu pretul greutatilor. Zambetul lor, cuvintele mai mestesugite sau de abia rostite, ochii lor cu privire de catifea, manutele lor mici care va imbratiseaza ... Asa e ca va simtiti ca si langa niste ingeri? Sigur, ei sunt ingerii nostri.

Apoi vin prietenii. E adevarat ca nu orice prieten poate fi un inger. Eu cred ca 
trebuie sa indeplineasca doua conditii: sa aiba suflet si sa va iubeasca neconditionat acel prieten pentru a fi ingerul vostru. Pentru ca, da, copiii va iubesc neconditionat. Iar prietenii ... Nu toti va iubesc, iar iubirea neconditionata este si mai rara.

Apoi sunt ingerii virtuali, oamenii pe care nu-i cunoasteti personal, insa va sunt prieteni. In mediul virtual va stau alaturi, va insotesc in suferinta sau va dau un sfat, un ajutor. Nu sunt de neglijat. Se intampla sa apara din neantul virtual exact cand aveti mai multa nevoie. Nevoie de un umar pe care sa plangeti, de un ascultator al necazului vostru, de un sfat, de o idee. Si iata, el apare! Isi indeplineste misiunea si apoi, intr-o buna zi, dispare. De buna voie sau de nevoie. Regretele nu-si au locul. Si-a facut datoria si a plecat. Poate la alta persoana care are nevoie de un umar, de un ascultator ...

V-am convins ca exista ingeri?
3 comentarii: