duminică, 13 iulie 2014

Frumusetea dinauntru


Suntem frumosi sau nu. Pe dinafara. Poate Dumnezeu ne-a harazit cu trasaturi de inger sau poate ca nu, poate avem un trup sculptat dupa modelul lui Venus din Milo sau poate ca nu, poate ca aparenta exterioara este fascinanta sau poate ca nu.
Suntem sclavii unor tipare de frumusete, ale unor modele impuse de societate. De aceea de foarte multe ori nu putem vedea un alt fel de frumusete, cea interioara.

Calatorind prin viata am inteles ca frumusetea data de Dumnezeu este cea a sufletului, izvorata din trairi, emotii, sentimente.
Si am aflat ca frumusetea interioara poate fi descoperita cu ajutorul iubirii. Ea iese la suprafata, impodobeste chipul si trupul cu culori si sclipiri specifice. Se vede, cine a trait asa ceva, vede. Cine nu, este pagubit de imagini incantatoare.  Dar si de emotia iubirii...

Iubirea creaza un paradox: un om poate fi urat, dar si frumos, in momente diferite, adevarat. In functie de persoana care ii este alaturi.
Cand il insoteste un om care ii este indiferent sau care chiar are sentimente negative pentru el, omul pare asa cum il vedem dupa criteriile societatii: poate frumos, poate urat. Insa acelasi om insotit de o persoana care il iubeste, care il adora si pentru care omul are aceleasi sentimente, acest om infloreste, se lumineaza, ochii ii sclipesc fericiti, gura este permanent intr-un zambet cald, bland. Chipul ii este cea mai frumoasa pictura din lume, dar si trupul simte aceasta frumusete si o arata prin miscari linistite, placute. Vocea se imblanzeste, este o melodie armonioasa. Privirea este luminoasa, fermecata si pierduta in iubire.

De cate ori ati avut in fata ochilor doi oameni care conform criteriilor de frumusete erau urati? Si care se pierdeau unul in ochii celuilalt plini de adoratie? Aflati ca acei oameni erau frumosi unul pentru celalalt. Cei mai frumosi oameni din lume. Pentru ca iubirea lor scotea la suprafata aceasta frumusete.

Da, iubirea dezgroapa frumusetea care sta in interiorul fiecaruia. O avem nativ, insa sentimentele autentice zugravite pe chipul si trupul unui copil sunt ascunse cu grija gratie educatiei si normelor sociale.

Insa Dumnezeu are grija, ne iubeste mult pe toti si trimite iubirea pentru a dezgropa comoara, desenand portrete sclipitoare, colorate in culorite iubirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu