sâmbătă, 30 martie 2013

A fi femeie

Cand Dumnezeu ne trimite pe Pamant,  alegem un trup: barbat sau femeie.
Eu am ales sa fiu femeie. Si nu-mi pare rau. Este o provocare continua si fara limite.
De multe ori credem ca ne-am asezat, ca totul pare aranjat si ne propunem sa traim in liniste, cursiv.
Dar se pare ca pentru o femeie viata cursiva nu este posibila. Tot timpul apar noi provocari, noi probleme ce necesita atentia si implicarea noastra.
Acum vor riposta barbatii: pai si pentru noi e la fel, o continua provocare, zi dupa zi! Poate ca da, insa pentru o femeie viata ridica nenumarate alte stachete; ea este in plus mama si sotie. Iar aceste stari implica si multe sarcini.
S-a impamantenit ca o femeie are de la sine inteles nenumarate activitati exclusiviste, mai precis cele gospodaresti. Si nu in ultimul rand, ea creste copii. De parca sunt numai ai ei. Dar noi, femeile, invitam barbatii in acest club al nostru, noi nu vrem exclusivitate.
Tiparul de femeie gospodina cu atributii exclusiv gospodaresti este invechit, de pe vremea cand numai barbatul muncea si aducea bani in casa, pe cand femeia statea "la cratita". Astazi, nu mai este deloc asa. Femeia s-a vrut egala barbatului, pe buna dreptate. Insa a avut un curaj fara margini, caci vechile ei treburi nu i le-a preluat nimeni. Astfel, si-a pus in spate un bagaj ce de multe ori o doboara. Iar barbatul, in general, nu este amator sa o ajute. Pare normal ca femeia sa fie acaparata de probleme, doar a vrut egalitate, nu?
Nu! Nu este normal.
Cand un barbat isi ia o femeie (pe care spune ca o iubeste) drept sotie, se incheaga un sistem format din doi oameni egali. Atunci egalitatea trebuie mentinuta, implicarea celor doi in sistem trebuie sa fie egala. Si pentru ca sistemul lor sa fie echilibrat, trebuie ca tot timpul sa balanseze de la unul la altul treburile, sarcinile. Si uite-asa, iubirea nu are motive sa se transforme in frustrare, ranchiuna sau ura de-a dreptul.
A fi femeie inseamna pe langa indeplinirea sarcinilor din familie si sa se respecte, sa se ingrijeasca, sa se iubeasca. Si atunci, cu atat mai mult va fi respectata, ingrijita si iubita de cel de langa ea.
A fi femeie este cel mai frumos lucru din lume! Atat de provocator, dar si atat de aducator de fericire! Fericirea de a fi femeie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu