duminică, 21 iulie 2013

Neasteptata iubire

,,A întâlni iubirea fără a o căuta este singura cale de a o găsi: a ajunge la ea pe neaşteptate şi nu ca rezultat al unor sforţări sau al unor experienţe.''- Krishnamurti

Sa apara iubirea in viata ta este un eveniment de nepretuit, mult dorit si asteptat. 

Atunci cand am dorit sa adaug o imagine, in mod involuntar am ales doua inimi pereche. Asta pentru ca in mod inconstient pentru mine iubirea inseamna doi. Desi...

Desi uneori inseamna doar unul singur, indragostit pana peste cap, iar celalalt indiferent sau cel mult magulit de asemenea iubire. Sau, mai rau, poate folosi iubirea ta, speculand-o. Acea iubire neimpartasita este cel mai greu de indurat. "A indura iubire!" N-as fi crezut ca e posibil, dar, din pacate, este.
Sa iubesti cu toata inima, sa respiri pentru iubitul tau, sa-i acorzi lui fiecare gand al tau zi si noapte, sa razi si sa plangi gandindu-te la el... Toate acestea sunt trairi exceptionale, insa firea umana asteapta recunoastere, reciprocitate. Cand acestea nu vin, se naste suferinta. Iar pe masura ce timpul trece, ea se inteteste. Pana cand? Pana la limita suportabilului, uneori cel ce iubeste clacheaza. Intr-o forma sau alta. Sau, in cazul in care depaseste momentul de maxima suferinta, ramane marcat in suflet pentru totdeauna. Iar totdeauna trebuie inteles ca atare, nu inseamna pana la moarte, ci si dupa.

Cel marcat de neiubire trece prin viata, apoi, cu un zambet amar pe buze si cu inima de cele mai multe ori impietrita. Doar intr-un colt al ei zace pentru totdeauna acea iubire neimpartasita. Poate parea paradoxal, dar acea mica si ascunsa comoara da energia necesara inaintarii pe drumul intortocheat si neasteptat al vietii. 

Asa cum a fost, neimplinita, iubirea da energia necesara inaintarii pe drumul vietii.
Nu cred ca exista om pe aceasta lume care sa nu fi trait o astfel de experienta. Insa, ce este mai important: nu trebuie considerata un esec, o ratare, ci o implinire. Iubirea ne este data de Dumnezeu, este divina, de aceea ea nu trebuie hulita, chiar daca este neimplinita. Multi care ies din astfel de experiente sunt cu sufletul acrit, bolnav si-si propun sa ocoleasca iubirea de aici inainte. Fundamental gresit!
Iubirea traita a fost o binecuvantare, doar stim ca este o pasare rara ce poposeste rareori in viata noastra, si atunci, doar cu voia Lui. Iubirea aduce momente atat de frumoase, emotii atat de minunate, indiferent de varsta. Poate mai tarziu traim mai intens aceste momente. De aceea este pacat sa refuzi ideea de a mai primi iubirea in viata ta.

Priviti inapoi cu dragoste, cu zambetul pe buze, retraiti momentele unice, minunate, binecuvantate si viata va fi mai roz, mai buna, mai blanda si mai fericita!

Probabil ca va intrebati ce legatura este intre iubirea neasteptata si cea neimplinita. Pai dupa o iubire neimplinita, in mod neasteptat poate aparea o alta iubire. Pe care o vom primi cu tot sufletul, o vom ocroti si creste cu drag. Insa iubirea apare doar daca nu o cauti cu infrigurare, cu obstinatie. Si e bine ca se intampla asa. Pentru ca atunci cand o intalnesti, are un gust mult mai dulce si o aroma imbatatoare. Tocmai pentru ca este neasteptata...

http://www.youtube.com/watch?v=9TP2GUkKGFQ&list=PLKuaSAtq6dT6m4uHmjbKJ208tNIAjC79M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu