marți, 23 iulie 2013

Vesnica tinerete


"You are never too old to set another goal or to dream a new dream..." - C.S. Lewis
"Niciodata nu esti prea batran pentru a avea un nou scop sau pentru a visa la un nou vis..."

Sa fie aceasta incurajarea pentru ziua in care implinesc 47 de ani? Da, asa am hotarat.

Nu simt acesti ani, nu-i arat (zice lumea), deci nu-i am. Decat in acte, ceea ce nu conteaza.

Probabil ca daca voi muri la 80 de ani si atunci ma voi simti tanara. Este aceasta o lipsa de realism? Sau este vorba de optimism? Sau, pur si simplu, este vorba de un suflet tanar, vesnic tanar?
Veti spune ca modestia m-a ocolit. Dar sunt doar realista. 

Sa ai vesnic un suflet tanar te face sa fii vesnic tanar. Sa iubesti, sa ai teluri in viata, sa vezi mai mult decat rautatea lumii, sa adori  un fluture, o pasare, sa adori muzica si cartile, sa traiesti cu zambetul pe buze si sa te impaci cu tine insati, sa te iubesti pana la adoratie, sa crezi in tine si in Dumnezeu, sa intelegi ca ai venit pe lumea asta urata/frumoasa (dupa cum o considera fiecare, depinde in ce moment) cu un scop, sa te hranesti cu zambetul celor de langa tine, sa plangi cu ei, dar sa ii si faci sa rada, sa traiesti mai presus de regulile societatii, sa iei doar ce-i bun din  tot ce iti ofera viata, sa intelegi ca fericirea este la indemana ta si mai sunt atat de multe "sa..." incat e imposibil sa nu ne regasim cu totii macar in parte in ele.


Niciodata nu e tarziu sa avem un scop, un vis. Cui nu-i place sa viseze? Acela va imbatrani prematur. A visa inseamna a-ti face deja un plan, un scop, a avea pentru ce trai. Visul iti ofera o perspectiva, nu conteaza cat timp mai ai, conteaza ca ai pentru ce trai. Nu e prea tarziu pentru a visa nici la 80 de ani, nici la 90. In loc de a visa ce ai putea face? Sa te gandesti: "Oare o fi ultima mea zi? M-am trezit pentru ultima oara?" Sa fii trist si suparat pe toti si pe toate, cand poti trai frumos, cu zambetul pe buze si visul in buzunar! Nu putem acuza pe nimeni pentru viata noastra. O traim asa cum ne-am programat-o constient si inconstient.
Si totul pleaca de la cat de mult ne iubim. Daca ne iubim mult, inseamna ca ne vom oferi tot ce-i mai frumos, daca nu, nu.
Visul si speranta sunt ingredientele de succes ale unei vieti frumoase, vesele, optimiste! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu