luni, 29 iulie 2013

Pasiuni


Care este pasiunea ta?
Eu am mai multe pasiuni (dar nu vi le spun pe toate ;) ): sa citesc, sa ascult muzica, sa calatoresc, sa scriu, imi plac copiii mici, cateii, plantele.

A avea o pasiune este un lucru minunat. Inseamna ca in viata te preocupa anumite lucruri: sa citesti, sa asculti muzica, sa cosi, sa pictezi, sa canti, sa dansezi, sa faci sport. Si lista poate fi muuult mai lunga.
Pasiune sau, mai trendy, se spune hobby (asa, ca sa rimeze). Pasiune poate fi o activitate, un obiect, o planta, un animal (sa zicem pisica sau catelul sau o broscuta), o masina, bicicleta, racheta de tenis, acul si ata...
Pasiunea se poate naste de cand esti un copil sau poate sa intre in viata ta pe furis.
Pasiunea merge brat la brat cu tine infrumusetandu-ti viata, dand rasplata creierului tau in modul cel mai nevinovat. Pasiunea te face fericit, iti indulceste clipele mai putin placute din viata, iti aduce zambetul pe buze, iti lumineaza privirea. Este tovarasul de viata cel mai modest: nu cere nimic, poate sta abandonat intr-un colt ani in sir, dar cand il bagi in seama ti se ghemuieste la piept si-ti ofera tot ce poate el mai bun.

Citesti si-ti spui ca nu ai nicio pasiune? Ia mai gandeste-te! Toata lumea e pasionata de ceva: de la carti la telenovele, de la sport la gatit, de la calatorii exotice pana la plimbari in jurul parcului.
Cand pasiunea se transforma in meserie se spune ca ti-ai implinit visul, ca esti un norocos sa faci zi de zi ce iti place mai mult.
Dar daca pasiunea nu devine meseria ta, nu trebuie abandonata ("n-a fost sa fie"), ci trebuie reinviata, pusa la locul ei in viata ta si fii sigur ca iti va fi tovaras fidel pentru restul vietii.
Astfel, pasiunea devine un prieten de nadejde care niciodata nu te va dezamagi, ci dimpotriva, te va recompensa. Caci doar de aceea este pasiune.
Si era sa uit: pasiune poti avea si vis-a-vis de o persoana. Dar asta este subiectul altei postari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu