sâmbătă, 30 martie 2013

Frumusetea urateniei

Hm! Antagonic, nu? Ce vreau sa spun cu acest titlu?
Ceva simplu, constatat plimbandu-ma prin viata alaturi de oameni frumosi si de oameni mai putin frumosi. Plimbarea pe carari presarate cu ghiocei si lalele, dar si cu maracini ascunsi de multe ori in tulpina trandafirilor.
Frumusetea este ceva subiectiv. Fiecare avem propriile canoane de frumusete, insa ele sunt grevate de standardele social acceptate.
Vremurile aduc cu ele alte si alte norme de frumusete. Moda impune noi si noi reguli de frumusete. Obositor, nu, sa tii pasul cu aceste schimbari?
Insa, in afara standardelor simtim frumosul. Il simtim? Nu il vedem? Ei bine, da, il simtim. Vedem imediat cum.
Cu totii cunoastem persoane care ies in afara canoanelor de frumusete. Barbati sau femei, nu conteaza. Si dintre aceste persoane se detaseaza unele care ne atrag ca un magnet. De care ne place, desi sunt outsiderii frumusetii, niste "ugly people".
Ce ne atrage la oamenii acestia? Simplu, ei au o frumusete interioara care razbate corpul lor si care ne cheama catre ei. Iubirea, simplitatea, modestia, empatia, daruirea, sacrificiul au locasul in sufletul acestor oameni, facand din ei "beautiful people".
Insa exista si reversul medaliei: persoane etichetate drept frumoase de standardele estetice, langa care daca stai, ingheti. Sau poate iti vine sa te ridici si sa pleci. Pentru ca respingerea pe care o simti este greu de suportat. Primul contact cu o astfel de persoana ne marcheaza negativ, vom tine minte persoana asociind-o cu raceala produsa.
Parca e mai clar acum titlul postarii? Cam da.
Frumusetea vine din interior. Daca in suflet avem doar sentimente pozitive, daca ne iubim si ne acceptam exact asa cum suntem, negresit ne vor iubi si cei din jur, ne vor admira uratenia pentru ca de fapt ne vor vedea sufletul frumos, nu carapacea reprezentata de corpul respins de esteti.
Multumirea interioara se va transpune intr-un zambet permanent. Ce poate fi mai frumos decat un zambet pe chipul unui om? Chiar si a unui om "urat". Este cea mai de pret podoaba pe care omul o poate purta. Zambetul aduce bucurie si proprietarului si tuturor celor ce-l inconjoara acesta.
Zambetul de fatada, combinat cu sentimente negative in suflet, pierde batalia cu emotiile negative. Nu este o combinatie castigatoare. Eu n-o recomand.
Asadar, zambiti, va rog! Vom fi mai frumosi! Si vom face si pe cei din jur sa zambeasca si, deci, sa fie frumosi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu