luni, 29 februarie 2016

Gingășia primăverii


Cu pași ușori, martie s-a apropiat de sufletul nostru, vestind primăvara ce va să vină.
Și-a trimis solii, firavii ghiocei, gingași, plecați în fața exploziei de verde ce îmbracă natura, protejând-o de albul rece al iernii.

Soarele se arată printre ramurile copacilor, luptându-se cu norii cenușii, alungându-i pentru a ocroti gingășia primăverii. Rușinați de reaua lor intenție, norii se dau bătuți și se lasă duși în zări depărtate, mânați de la spate de vântul iernii slăbite.

Încălziți, clopoțeii își dau voie să se deschidă sub mângâierea razelor trimise de Măria-Sa, Soarele.

Încet-încet, natura reînvie, se scutură după atâta somn, se întinde dezmorțindu-se și surâde întâi timid, apoi cu curaj, trimițând energie caldă vieții ce-o împresoară.
Printre copaci se ițesc căpșoare colorate de brebenei, toporași, zambile, ghiocei... Gingașe făpturi tăcute, ele, florile de primăvară salută sfioase înc-un an de viață dăruită din preaplinul Universului.

Oameni frumoși, priviți renăscuta natură, umpleți-vă inima cu energia ei proaspătă, respirați aerul cu mireasma sa verde, atingeți gingășia primăverii cu degetele, ușor, abia simțit și întipăriți-o în palmă! Apoi strângeți pumnul și cuibariți-o la piept! Așa este că o simțiți tăcută, gingașă și caldă? Ocrotiți-o! Este blândul cadou al Universului pentru voi, pentru noi toți! 

Bucurați-vă de încă o primăvară gingașă!

https://youtu.be/7if5JmkHiwE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu